U Oslu će skakati sve najbolje visašice današnjice!

U Oslu će skakati sve najbolje visašice današnjice!

Hanžek 360U svom povratničkom nastupu mitinzima Dijamantne lige Blanka Vlašić sudjelovat će na vjerojatno najjačem natjecanju u skoku u vis posljednjih godina. Direktor mitinga u Oslu Steinar Hoen, inače bivši prvak Europe u skoku u vis, okupit će 11. lipnja na Bislett stadionu sve najbolje visašice današnjice!  

U Oslu će, tako, nastupiti aktualne nositeljice svih najvažnijih naslova: olimpijska pobjednica Ana Čičerova (osobni rekord 207cm), svjetska prvakinja Svjetlana Školina (203), svjetske dvoranske prvakinje iz Sopota Kamila Lićwinko (200 cm-dvorana) i Marija Kučina (201), prvakinja Europe Ruth Beitia (202) i svjetska juniorska prvakinja Alessia Trost (200-dvorana). Dakako, tu je i aktualna pobjednica Kupa kontinenata – Blanka Vlašić (208).

To, međutim, nije sve. Uz Blanku, u Oslu će biti još jedna povratnica u Dijamantnu ligu. Chaunté Lowe (205), svjetska dvoranska prvakinja iz 2012. godine, vratila se na skakališta nakon što je i treći put postala majka i već krajem travnja preskočila je 196 cm, što je trenutačno najbolji svjetski rezultat na otvorenome. Spektakularnu startnu listu visašica u Oslu zaključuje Irina Gordjejeva, koja nije nositeljica ni jednog zlata, no čiji je osobni rekord 204 cm…

Uistinu je teško sjetiti se kada smo na jednom mjestu mogli vidjeti čak devet visašica koje su u karijeri skakale preko dva metra. Ostvari li se zamisao Steinara Hoena, vidjet ćemo ih, eto, u Oslu 11. lipnja.

U Oslu se, zanimljivo, već dugo nije skakalo preko dva metra. Točnije od 2010. kada je s 201 cm pobijedila upravo Blanka Vlašić, a druga je s istom visinom bila Chaunté Lowe. Blanka je, inače, na mitingu u Oslu pobjeđivala četiri puta, a najbolji rezultat na Bislett igrama ostvarila je 2008. godine, kada je skočila 204 cm.