“London je nova prilika za napad na veće visine”

“London je nova prilika za napad na veće visine”

Blanka Vlašić u nedjelju skače na Sainsbury’s Anniversary Games u Londonu.

Riječ je o mitingu kojim se obilježava obljetnica Olimpijskih igara u britanskoj prijestolnici. Budući da je London ove godine miting Dijamantne lige “posudio” Glasgowu, godišnjica će biti obilježena na provizornom atletskom borilištu na Horse Guards Paradeu. Lokacija je to na kojoj su za vrijeme Olimpijskih igara 2012. održana natjecanja u odbojci na pijesku. Organizatori su pozvali cijeli niz olimpijskih i svjetskih prvaka, satnicu i listu sudionika možete pogledati OVDJE.

“Drago mi je da ću ove godine ipak skakati u Londonu, naročito zato jer su organizatori postavili stazu i skakalište na atraktivnoj lokaciji u blizini London Eyea. Bit će to, zasigurno, vrlo zanimljivo natjecanje, na kojem će svaka disciplina dobiti svoju minutažu. Natjecanje, naime, traje cijeli dan pa će gledatelji moći pažljivo ispratiti sve discipline”, rekla je Blanka uoči odlaska u London.

Iako je londonski miting zadnje natjecanje uoči Europskog prvenstva u Zürichu, Blanka ga ne smatra generalnom probom za središnji događaj sezone:

IMG_3178“To je samo još jedno natjecanje u nizu, na kojem ću pozornost posvetiti stvarima koje na posljednjim natjecanjima nisu, možda, bile baš najbolje. Primjerice, u Glasgowu mi je zbog dugog i kompliciranog putovanja na kraju nedostajalo eksplozivnosti pa očekujem da taj problem u Londonu neću imati. Bit će i lijepo vrijeme, neće nas biti previše, što je uvijek dobro, i prilika je to za još jedan napad na veće visine, dakle one preko 195 centimetara.”

“Umjetno” skakalište Blanki ne bi trebalo predstavljati nikakav problem:

“Već sam puno puta skakala na takvim natjecanjima, ozračje je ponekad bolje, a ponekad lošije nego li na stadionu, kvaliteta podloge varira, no sve je to, uglavnom, isto. Kada postaviš letvicu i zaletiš se prema njoj, samo je ona bitna.”

Blanka nije propustila još jednom naglasiti što joj je ove sezone najbitnije:

“Dorada detalja, vraćanje tehnike i sigurnosti koje sam imala nekada, svaki skok mora biti sličan onom prethodnom. Dake, ovo je sezona uskakivanja, koju treba izgurati do kraja na putu prema konačnom cilju!”
, zaključila je Blanka kojoj će u Londonu suparnice biti Španjolka Ruth Beitia, Amerikanka Chaunte Low, Šveđanka Emma Green, Kineskinja Zheng Xingjuan i Britanka Isobel Polley.

Blankinu izjavu poslušajte OVDJE.