Treneri

Joško Vlašić

otac i glavni trener

Rođen je u Splitu 1956. godine.

Prve i posljednje korake svoje aktivne sportske karijere napravio je u Atletskom sportskom klubu (ASK) iz Splita, osvojivši tridesetak titula prvaka Hrvatske u mnogim atletskim disciplinama.

Pet godina uzastopno – od 1979. do 1983. – bio je prvak Jugoslavije u desetoboju. Osvojio je brončanu medalju u desetoboju na Mediteranskim igrama u Splitu 1979. te zlatnu na MI u Casablanci 1983. godine, zbog čega je bio proglašen najboljim hrvatskim atletičarom i najboljim sportašem Splita te godine. Aktualni je rekorder Hrvatske u desetoboju.

Joško Vlašić diplomirao je 1982. na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu, odjel u Splitu, nakon čega je radio kao trener u matičnom ASK-u, u nekoliko splitskih osnovnih i srednjih škola, da bi od 1994. do 2001. radio kao kondicijski trener u KK Split-Croatia osiguranje. Od 2006. je profesionalni atletski trener pri Hrvatskom atletskom savezu.

Trenirao je mnoge sportaše, od kojih su neki postigli zavidna sportska dostignuća: Đulijano Koludra (4 godine, rekorder Hrvatske na 100 metara 1996.), Jelena Kostanić, profesionalna tenisačica (1993.-2000.), Marko Žaja (4 godine, svjetski i europski prvak u kick-boksu do 69 kg)… Bio je i dugogodišnji osobni kondicijski trener košarkaša Nikole Vujčića, koji je u dresu Makabija osvojio dvije titule klupskog prvaka Europe.

Vlašić je kao predavač sudjelovao na brojnim košarkaškim seminarima, a surađivao je i s Kineziološkom fakultetom u Zagrebu, održavajući seminare studentima usmjerenja Općefizička priprema sportaša.

Osim Blanke, Joškov obiteljski projekt  je i sin Nikola, iznimno darovit nogometaš koji s ocem trenira od svoje pete godine. Nikola je početkom 2014. potpisao profesionalni ugovor s HNK Hajduk i član je U-17 nacionalne momčadi.

email: josko@blanka-vlasic.com

Bojan Marinović

tehnički trener

Rođen je u Splitu 1970. godine.

Atletiku je počeo trenirati u osnovnoj školi kod prof. Božidara Šolića. U deset godina aktivnog bavljenja skokom u vis bio je seniorski prvak Hrvatske i član nacionalne reprezentacije.

Nakon završetka profesionalne karijere, 1997. je počeo je raditi kao trener, a tri godine kasnije  dobiva i profesionalni status. Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je atletiku (viši trener atletike, IV stupanj).

S Blankom Vlašić radi od 1997. godine, kada je upoznaje s tehnikom skoka u vis. Sve do danas zadužen je za taj dio trenažnog programa, kao dio Blankinog tima.

Osim Blanke, Marinović trenira i mlade nade ASK-a na stadionu Mladeži Splitu.

Osim Blanke, trenira i mlade nade “ASK”-a na stadionu Mladeži Splitu.

MEDICINSKI TIM

Nenad Bakula

glavni sportski terapeut

Anthony Star Geoghegan

sportski terapeut

Mario Perković, Goran Marković

kinezioterapeuti

Zoran Tocilj

poliklinika sportske medicine ‘Diomed Larem’

dr. Miro Miljko

radiolog, Mostar

dr. Ante Punda

endokrinolog

Klinički bolnički centar Split

mag. nutr. Dragana Sekulić

nutricionistica