Blanka u Zürich s lakšom ozljedom

Blanka u Zürich s lakšom ozljedom

Tjedan dana prije kvalifikacija skoka u vis na Europskom atletskom prvenstvu u Zürichu (12. do 17. kolovoza), Blanka Vlašić govorila je o svojim očekivanjima i trenutačnoj formi.

„Veselim se Europskom prvenstvu zbog uspješne sezone. Voljela bih u Zürich putovati bezbrižno, no zadnjih sedam dana borim se s ozljedom desne Ahilove tetive. Idem na terapije laseron, no treninge odrađujem bez problema. Inače, u dobrom sam stanju kada su skokovi u pitanju i forma je upravo onakva kakva bi trebala biti uoči Europskog prvenstva“, rekla je Blanka i istaknula glavne suparnice u borbi za europski tron:

„Ane Čičerove neće biti, morala je zbog ozljede kuuka otkazati nastup u Zürichu. Žao mi je zbog toga, ali nadam se da će se brzo oporaviti i veselim se našim dvobojima sljedeće sezone. Kao najopasniju suparnicu bih, tako, istaknula drugu Ruskinju, Mariju Kučinu, koja također skače dva metra a skupila je već i dosta iskustva na natjecanjima. Nikako ne treba podcijeniti vrlo iskusnu Španjolku Ruth Beitiu, ali ni odlične Poljakinje, Kasprzycku i Lićwinko.“

I Blankin trener i otac Joško Vlašić vrlo je zadovoljan trenutačnom Blankinom formom, iako je još jednom naglasio da će ona tek sljedeće godine biti dobra kao nekad:

„Nadam se da ćemo se sretno dokopati završetka sezone. No, usprkos spomenutim problemima s Ahilovom tetivom te još nekim manjim ozljedama Blanka na Europsko prvenstvo ide spremna i s dobrim „arsenalom“.

Govoreći o rezultatu s kojim bi u Zürichu bio zadovoljan, Vlašić je rekao:

„Svi znate koji je to rezultat s kojim bi Blanka bila zadovoljna! Ali dva metra su nekakva donja granica s kojom bismo bili zadovoljni na predstojećem Europskom prvenstvu. Zanimljivo je to da nam je organizator najavio novu i sasvim posebnu stazu na ciriškom stadionu, no nitko ne zna što bi to trebalo značiti.“

Blankin skakački trener Bojan Marinović jedini je vidio sve njezine ovogodišnje skokove, a neki od njih su bili vrlo blizu onome čemu naša najbolja visašica teži:

„Sezona je išla svojim putem, prema sve boljim i boljim skokovima. Upravo na zadnjem mitingu u Londonu skakala je najbolje i to su bili skokovi kakve priželjkujemo. Blanka je u jako dobroj formi, no čuli ste da postoji i ta mala ozljeda pa neću prognozirati njezin rezultat u Zürichu.“

Inače, ASK Split će na predstojećem Europskom prvenstvu imati čak četvero predstavnika, što klupskog predsjednika Ivana Veštića čini jako sretnim i ponosnim:

„O Blanki sve znate, i Martin Marić je već iskusan diskaš s trećim ovosezonskim rezultatom na svijetu (67.92), no na EP će i dvoje naših mladih atletičara. Stipe Žunić ima jakih 20.60 u bacanju kugle, a u štafeti 4×100 metara nastupit će i 20-godišnja Nika Župa.“

Na Europskom prvenstvu u Barceloni 2010. Blanka Vlašić je , podsjećamo, osvojila zlatnu medalju u visu, dok je Martin Marić bio 10. u finalu bacanja diska.

Blanka u Zürich leti iz Splita u četvrtak 14.8. u 16:10 sati, dok je povratak atletske reprezentacije u Zagreb planiran za ponedjeljak 18.8. u 21:25.