Blanka: U Rimu se osjećam kao doma!

Blanka: U Rimu se osjećam kao doma!

Nakon što je propustila cijelu zimsku sezonu i početak ljetne, Blanka Vlašić vraća se na skakališta u četvrtak, na mitingu Dijamantne lige u Rimu. Blanka je, inače, peterostruka pobjednica i rekorderka tog mitinga i upravo prije nekoliko dana Rimljani su je proglasili kraljicom Golden Gale, odnosno najuspješnijom atletičarkom u povijesti natjecanja. Iza nje ostale su Marion Jones, Jelena Isinbajeva, Sanya Richards, Fiona May, Merlene Ottey…

Za konkurenciju u Rimu mogli bismo reći da će biti apsolutna jer na startnoj listi su sve najbolje svjetske skakačice u vis: olimpijska pobjednica Ana Čičerova, svjetska prvakinja Svjetlana Školina, europska prvakinja Ruth Beitia, svjetske dvoranske prvakinje Marija Kučina i Kamila Lićwinko…, naravno i naša Ana Šimić.

IMG_3181„Jako se veselim svom prvom natjecanju ove godine i drago mi je što je to upravo Rim. Već sam u nekoliko navrata rekla da se tamo osjećam kao doma. Konkurencija će biti jaka i to me dodatno motivira. Drago mi je što je većina skakačica odlučila upravo u Rimu započeti ovu sezonu. Meni je nakon bremenitog proljeća uistinu veliko olakšanje pakirati torbe za natjecanje. Oprezna sam, dakako, glede najave rezultata, no očekujem dobro i uzbudljivo natjecanje“, rekla je Blanka uoči odlaska u Rim.

Kompletnu Blankinu izjavu poslušajte OVDJE.

Natjecanje skakačica u vis na Olimpijskim stadionu u Rimu u četvrtak započinje u 20.10 sati, izravni prijenos je na Sport Klubu.