Blanka starta u Oslu

Blanka starta u Oslu

Blanka Vlašić prvi će nastup u ljetnoj sezoni 2014. imati na mitingu Dijamantne lige u Oslu, 11. lipnja.

Osam dana kasnije slijedi skakački miting u Bühlu, natjecanje na kojem je Blanka prošle godine preskočila 200 cm. Naša najbolja skakačica u vis sezonu planira okončati 14. rujna na Kupu kontinenata u Marrakechu, drugom izdanju natjecanja koje je svoju premijeru imalo 2010. u Splitu. Najvažnije natjecanje sezone je Europsko prvenstvo u Zürichu, od 12. do 17. kolovoza.

IMG_6058„Predviđeno je prvo natjecanje Oslu jer da smo se odlučili na raniji start ne bi bilo dovoljno vremena za kompletnu pripremu. Zimske pripreme smo, podsjećam, započeli dosta kasno i to je razlog za malo duže proljetne pripreme“, kaže Blanka i pojašnjava kako trenutačno izgledaju spomenute pripreme: „Trenutačno je naglašen rad na eksplozivnoj i brzinskoj snazi i tu su pokazatelji na jako visokoj razini. Paralelno s tim se realizira tehnička priprema, kroz veliki broj skokova na manjim i  srednjim visinama“.

Blanka i njezin trener za skokove Bojan Marinović ne najavljuju bitne tehničke novitete: „Novih detalja u tehnici skakanja neće biti. Točnije, bit će ih samo u završnoj fazi priprema , kada ćemo pokušati odraz iz malo veće brzine zaleta“.

Kompletan raspored, kao i rezultate Blankinih nastupa u 2014. možete pogledati OVDJE.