Blanka skočila 200 cm i šesti put pobijedila u Parizu!

Blanka skočila 200 cm i šesti put pobijedila u Parizu!

Blanka je pobijedila na mitingu Dijamantne lige u Parizu! Naša najbolja skakačica u vis u prvom je pokušaju preletjela 200 cm, dok je drugoplasirana Ruskinja Marija Kučina tu visinu preskočila u trećem.

Nakon toga su obje tri puta rušile na 202 cm. Treća je sa 194 bila naša Ana Šimić. Zanimljivo, nakon mitinga u Parizu njih tri dijele prvo mjesto u ukupnom redoslijedu visašica u Dijamantnoj ligi.

IMG_3181“Sretna sam što sam preskočila dva metra na ovako teškom natjecanju i u dobroj i velikoj borbi. Imala sam malih problema, odmah na početku su me malo ‘stisla’ leđa, trebala sam pomoć lokalnog fizioterapeuta. Kroz bolove sam provela cijelo natjecanje pa mi ova pobjeda onda još više znači! U Parizu se zna kako je teška podloga za skakanje, oduševljena sam i idemo dalje u nove skokove”, rekla je Blanka nakon pobjede u Parizu i dodala:

“Zahvalna sam Bogu na ovom rezultatu, povratku i prilici da ponovno skačem. Već se dugo nisam osjećala ovako i sada znam kako je ovo bio pravi put. Nije bilo lagano ostati ‘tvrdoglav’, ponekad sam sigurno razmišljala kako bi bilo puno lakše samo odustati, ali imam taj osjećaj koji me vuče natrag prema zaletištu. Sretna sam što se mogu ponovno natjecati s ovim znanjem koje imam sada. Definitivno je drugačije nego što je bilo prije.”

 Ovo je bila već šesta Blankina pobjeda u Parizu te 163. skok preko dva metra u karijeri. Tu visinu preskakala je na 104 natjecanja.