Blanka: Ovo mi je potvrda da imam još nešto ponuditi!

Blanka: Ovo mi je potvrda da imam još nešto ponuditi!

Blanka Vlašić u velikom se stilu vratila na svjetsku scenu. U svojem prvom nastupu na nekom velikom natjecanju nakon četiri godine, dvostruka svjetska prvakinja je došla do drugog svjetskog srebra!! U finalu skoka u vis na svjetskom prvenstvu u Pekingu Blanka je u prvom pokušaju preskočila 201 centimetar, baš kao i pobjednica Marija Kučina. Odlučujuće je, tako, bilo jedno Blankino rušenje letvice na 192 cm. Treće mjesto je, također s 201 cm, osvojila Ana Čičerova, koja je tu visinu.

„Prvi put u karijeri nisam uspjela zaspati popodne, to sam inače mogla pa makar padali pingvini. Na početku natjecanja postojala je kod mene mala nesigurnost zbog noge, ali onda je krenulo pa sam počela skakati kako treba. Ovo ništa nije bilo od mene, ovo je od Boga. Hvala svima koji su molili za mene. Ova medalja je posebna jer ima mnogo borbe iza sebe, suza, terapija i zato je želim posvetiti ljudima koje život baci na koljena i koji se dižu. Posebno za malog Antu, nećaku moje šogorice i gospođi Mariji Klisuri, koja je nedavno preminula, a koja je bila moja velika navijačica“, rekla je Blanka priznavši da je nakon nesigurnog početka na kraju počela uživati u natjecanju:

„Jesam, nakon 197 cm, ali htjela sam ići preko 2 metra. Imala sam i veću visinu, ali fali mi skokova. No tata i Bojan pripremili su me koliko god je to bilo moguće. Ovo će mi ostati jedno od ljepših sjećanja u karijeri, ovo mi je potvrda da ne odustanem, da imam još nešto ponuditi!“

Cijelu Blankinu izjavu pogledajte OVDJE.

Rezultate finala visašica pogledajte OVDJE.

 

Blanka slijeće u zagrebačku zračnu luku u ponedjeljak u 18:10 sati letom iz Beča, dok će u Splitu biti u 22:45 sati.