Blanka opet u finalu svjetskog prvenstva!

Blanka opet u finalu svjetskog prvenstva!

Nakon četiri godine propuštanja velikih svjetskih natjecanja Blanka Vlašić je opet u finalu svjetskog atletskog prvenstva! Jutros je u kvalifikacijama skoka u vis u Pekingu skočila 192 centimetra, što je bilo dovoljno za plasman u subotnje finale. Naime, svega 13 visašica je išlo preko ove visine, pa se kvalifikacijskih 194 nije ni skakalo. Prije toga dvostruka svjetska prvakinja je u prvom pokušaja preskočila 185 i 189 cm.

„Jako sam zadovoljna što su kvalifikacije prošle tako kako su prošle – s minimalnim brojem skokova. Ponosna sam što sam još jednom finalistica svjetskog prvenstva jer je i sam dolazak u Peking još prije dva tjedna bio neizvjestan. Tetiva s danas „nije puno bunila“ i u sljedeća dva dana do finala bit će krucijalno da napravimo sve što je potrebno za oporavak. Drago mi je što sam se podsjetila kakva je staza ovdje u Ptičjem gnijezdu, pa će mi zbog toga biti puno lakše u subotu. U finalu je sve moguće! Mislim da će se medalje dijeliti na visinama iznad dva metra, a mogu li ja to trenutačno – uistinu ne znam“, rekla je Blanka koja od lipnja i mitinga Dijamantne lige u Rimu i New Yorku, na kojima je bila druga sa 197 cm, nije skakala na velikim visinama.

Blankina razmišljanja o kvalifikacijama i finalu poslušajte OVDJE.

Rezultate kvalifikacija pogledajte OVDJE.

Finale skoka u vis, u kojem će nastupiti i naša druga visašica Ana Šimić, na programu je u subotu u 12:35 sati. Prijenos možete gledati na HTV4, a live rezultate OVDJE.