Blanka: Očekujem najbolji rezultat sezone!

Blanka: Očekujem najbolji rezultat sezone!

Blanka Vlašić u subotu će nastupiti na mitingu Dijamantne lige u New Yorku. Nakon drugog mjesta i 197 cm preskočenih u prvom pokušaju na mitingu i Rimu, Blanka je optimistična uoči svog drugog ovogodišnjeg natjecanja.

„Ovo će biti moj treći nastup u New Yorku, prva dva bila su po jako teškim vremenskim okolnostima, po kiši i hladnoći. Čini se da će nas ovaj put dočekati lijepo vrijeme što me jako raduje jer je staza u New Yorku uistinu jako dobra. Period nakon Rima provela sam radno i ne osjećam neke bitne posljedice intenzivnih skokova u Rimu. Još uvijek me malo boli desna Ahilova tetiva, no vjerujem da mi to neće predstavljati problem na samom natjecanju“, rekla je uoči odlaska u Ameriku Blanka, koja će na mitingu u New Yorku braniti pobjedu iz 2013. godine.

„Ne znam tko skače u New Yorku, nisam još vidjela startnu listu, bit ću kao i uvijek koncentrirana na sebe i svoje skokove. Očekujem, naravno, svoj najbolji rezultat sezone, no ne usuđujem ga se najavljivati sa sigurnošću. Idem korak po korak i polako ali sigurno se uvodim u ovu novu sezonu“, zaključila je Blanka.

Cijelu Blankinu izjavu POSLUŠAJTE OVDJE.

Pogled na startnu listu kazuje da će glavne Blankine suparnice u New Yorku biti pobjednice prva dva ovogodišnja mitinga Dijamantne lige, Litavka Airiné Palšyte i Španjolka Ruth Beitia, zatim Poljakinja Justyna Kasprzycka, ali i još jedna povratnica na skakališta, Amerikanka Chaunte Lowe.

Natjecanje skakačica u vis u New Yorku u subotu počinje u 17.50 sati po srednjoeuropskom vremenu, a izravan prijenos je na Sport Klubu.