Blanka: Možda još ipak negdje nastupim ove sezone

Blanka: Možda još ipak negdje nastupim ove sezone

Blanka ipak neće nastupiti na Europskom atletskom prvenstvu u Zürichu. Nakon večernjeg treninga u srijedu ona i njezin tim su, zbog bolne upale patelarne tetive lijevog koljena, odlučili otkazati nastup na ovom natjecanju.

IMG_3656„Nakon dobrih rezultata ove sezone mislila sam da mi to koljeno neće predstavljati problem, no zaustavilo me u ključnom trenutku. Nisam spremna riskirati novu ozljedu zbog Europskog prvenstva, jer ipak se tu radi o kvalifikacijama i finalu unutar tri dana. Može se reći da je razum pobijedio srce, da se ne bi ponovilo kao prošli puta kad sam se tri godine borila s ozljedama“, rekla je Blanka.

U tri spomenute godine Blanka je već propustila po jedno europsko i svjetsko prvenstvo te Olimpijske igre u Londonu. Uoči Europskog prvenstva u Zürichu bila je jedna od glavnih favoritkinja za zlato, budući da je jedina ove sezone dva puta skakala preko dva metra.

„Vjerujem da će biti još velikih natjecanja, a sada se moram posvetiti terapijama i onda sa svojim timom moram procijeniti što s ostatkom ove sezone. Možda ipak nastupim na još ponekom mitingu do kraja sezone, ali to je veliko možda, i samo u slučaju ako ne bude rizika za pogoršanje ozljede“, ostavila je ipak Blanka malu mogućnost brzog povratka na skakališta.

Blankinu izjavu poslušajte OVDJE.