Blanka još jednom preko 200 cm!

Blanka još jednom preko 200 cm!

Preletjevši u prvom pokušaju preko letvice na visini dva metra, Blanka Vlašić došla je do četvrte pobjede u nizu. Bio je to, inače, njezin već 164. skok preko 200 cm, a tu visinu preskakala je na 105 natjecanja. Na Sainsbury’s Anniversary Games u Londonu u sva tri pokušaja bila je vrlo blizu i visini 202 cm, no letvica je tri puta pala.

Na improviziranom borilištu Horse Guards Paradea Blanka se odlično osjećala i sve visine do 202 je preskakala u prvom pokušaju. Drugo mjesto je sa 196 cm zauzela Španjolka Ruth Beitia, dok je Amerikanka Chaunte Lowe bila treća sa 193 cm.

Rezultate pogledajte OVDJE.

IMG_3181„Jako sam sretna što sam prvi dio sezone zaključila skokom preko dva metra. Posebice zato jer sam sve visine skakala iz prvog pokušaja, što daje naslutiti određeni iskorak u tehničkom smislu. Inače sam danas bila malo sigurnija, što se pokazalo na svakoj visini. Osjećam da ni tih 202 cm nije bilo nedostižno. Izgleda da je ovo pravi put koji trebam slijediti i biti strpljiva. Čestitam svim svojim suparnicama, naročito Beitiji koja me je gurala do dva matra. Čestitam i organizatorima na iznimnom natjecanju i odličnoj atmosferi“, rekla je Blanka nakon nove velike pobjede.

Cijelu Blankinu izjavu poslušajte OVDJE.

Fotografije iz Londona pogledajte u rubrici Multimedia.

 

Ovakvim ishodom zadnjeg Blankinog natjecanja uoči Europskog prvenstva vrlo je zadovoljan i njezin otac i trener, Joško Vlašić:

press4„To je bio savršen prvi dio sezone! Sve što smo planirali, napravili smo. Ovih 200 cm, 200 cm iz Pariza pa 198 cm iz Osla… Sve su to rezultati vrlo visoke vrijednosti. Kad je i skakala manje, u pitanju su bili neki drugi razlozi (velika hladnoća u Sollentuni, primjerice). Da i ne govorim da se Blanka tim skokovima preko dva metra još malo približila onom rekordu Stefke Kostadinove, koja je 197 puta išla preko dva metra. Sve je to za Blanku vrlo poticajno i s optimizmom gledam prema nastavku sezone.“

 

Sljedeće Blankino natjecanje je Europsko prvenstvo u Zürichu, 15. kolovoza.