Blanka: Jako se veselim povratku u Ptičje gnijezdo!

Blanka: Jako se veselim povratku u Ptičje gnijezdo!

Blanka Vlašić u četvrtak odlazi u Peking, na svoje već sedmo svjetsko atletsko prvenstvo. Iako zbog ozljede nije nastupala još od mitinga Dijamantne lige u New Yorku, uoči odlaska je vrlo optimistična.

IMG_3181

„Nakon natjecanja u New Yorku znali smo da je malo vremena da se ozljeda desne Ahilove tetive potpuno sanira, budući da smo, kako bih si uopće dala priliku da nastupim na Svjetskom prvenstvu, morali balansirati između rehabilitacije i razvojnih treninga. Zahvalna sam prije svega Bogu koji je moja snaga i moje utočište i koji mi je omogućio pomoć predivnih ljudi u ovom razdoblju. Uz moju standardnu ekipu, htjela bih istaknuti pomoć kineziterapeuta Marija Perkovića, profesora Gorana Markovića te Zorana Tocilja iz Poliklinike Diomed Larem. Ovaj cijeli period je bio veliki izazov i već sama činjenica da idem u Peking je moja velika pobjeda. Iako mi nedostaje skokova i na treningu i na natjecanjima, optimistična sam i jako se veselim natjecanju. Znam da smo napravili najbolje što smo mogli u datim okolnostima i zato se mirna srca vraćam u Ptičje gnijezdo. Velika hvala i mojim navijačima na bezrezervnoj podršci, svakako i dalje računam na vas i vaše molitve“, rekla je Blanka uoči odlaska.

Blankinu izjavu POSLUŠAJTE OVDJE.

Blanka, inače, ima dva svjetska zlata (Osaka 2007. i Berlin 2009.) i jedno srebro (Daegu 2011.) te je najuspješnija visašica u povijesti svjetskih atletskih prvenstava. Na stadionu Ptičje gnijezdo u Pekingu osvojila je 2008. godine olimpijsko srebro.

Kvalifikacije skakačica u vis na Svjetskom prvenstvu u Pekingu na rasporedu su 27., a finale 29 kolovoza.